APARTMAJSKA HIŠA
SONCE, MIR, JEZERO
GORE, ŠPORT, NEOKRNJENA NARAVA 
TRIGLAVSKI NARODNI PARK  
Vsi elementi za popoln dopust na enem mestu     
Nemška zastava
Angleška zastava
Slovenska zastava
APARTMAJI NA SONČNI STRANI ALP
sobota, 25. januar 2020  
LEPOTE BOHINJA
TAXI PREVOZI
IN IZLETI
Taxi Apartmaji Jager

Predstavitev apartmajske hiše Jager

Apartmajska hiša Jager v Srednji vasi, na robu Triglavskega narodnega parka, je odlično izhodišče za sprehode v naravo in pohode v gore. Vsi apartmaji (razen enega) imajo balkon, popolnoma opremljeno kuhinjo ter moderno opremo (direktni telefon, SAT TV, sušilec za lase, mikrovalovno pečico, shrambo za kolesa in smuči, grelce za čevlje). V hiši je tudi hišni bar. Organiziramo vse športne programe in izlete z lastno taxi službo.

Do avtobusne postaje je 200 m hoje, železniška postaja pa se nahaja v Bohinjski Bistrici, oddaljeni od nas 6 km. V vasi se nahaja smučišče Senožeta, od smučišča Kobla smo oddaljeni 6 km, od smučišča Vogel pa le malo več, 7 km. V vasi imamo dve trgovini s prehrano, dve restavraciji z domačo hrano ter odlično picerijo.

Z ostalimi ponudniki v Bohinju so vam pozimi na voljo smučarski centri »Senožeta«, »Kobla« in »Vogel«, takaške proge na Pokljuki (ca. 50 km), izposoja smuči in opreme, organizacija turnega smučanja ter tečajev smučanja. Skozi leto za vas organiziramo različne športne programe (hydrospeed, kanyoning, kajak, rafting, paragliding, plezanje, gorsko kolesarjenje, vodenje skupin, planinarjenje, ribolov…). Na voljo vam je izposoja konj in terensko jahanje na bližnjem ranču, kopanje v Bohinjskem jezeru (do 24°C), v hotelskih bazenih ali v vodnem parku. Lahko nabirate zelišča ter gobe, se sprehajate v naravi, planinarite in še in še.

- Recepcija je na voljo 24/7
- Sobna strežba 24/7
- Vsakodnevno čiščenje sob

Bohinj in Bohinjci

Bohinj je s svojim jezerom in okolico eden izmed tistih naravnih čudežev, s katerimi je bila Slovenija bogato obdarovana. Slikovito oblikovanje planeta je v svoji zgodovini tukaj ustvarilo naravni paradiž. Človek takrat, ko pride na obod jezera, zasliši nekje globoko v duši mogočno simfonijo narave. Pogled mu prebira očarujočo pesem nedotaknjenosti. V Bohinju je vsak letni čas svojevrstno doživetje. Šumenje voda pomladi, nemirna umirjenost narave in ljudi poleti, magična igra sonca z barvami jeseni in belina miru pozimi - to je tista harmonija, ki jo današnji človek tako želi. Samo na bližnje gore se je treba povzpeti ali odveslati v sredino jezera, pa zaslišimo šepet očarane duše. Lepota narave je tod tista večnost, ki sama sebe opazuje v gladini jezera. In takrat obiskovalec ustavi korak za trenutek ali dva, pozabi na vse, kar je izmerljivo, koliko je vredno, kaj je s časom...

Bohinjci so posebna vrsta ljudi. Med svojim dolgim bivanjem v tem naravnem paradižu so se zaobljubili temu kosu zemlje. Čas merijo z letnimi časi in srce odprejo ravno toliko, da pozdravijo obiskovalca in z njim delijo njihove lepote. Gorske vrhove, redke živali, ribe v jezeru, sončni vzhod in zaton, udobje, svojo zdravo hrano. Od tod ne bo nihče odšel praznega srca in vsakdo se bo rad vračal. Bohinj se globoko vtisne v albume spomina.

Bohinjske planine in vasi so še vedno lepe in vredne ogleda

Smučarji bi želeli več snega, pohodniki pa so zadovoljni, da so bohinjske planine večinoma še brez težav dostopne – V Srednji vasi se dobro jé, pri Jagrovih pa udobno prebiva.

Z vsakega bohinjskega razglednika, Rudnice, Pršivca, Rjave skale na Voglu ali Črne prsti, se odpira pogled na Bohinjsko kotlino, njene gore, vode, gozdove, planine in senožeti. Zaradi mnogo dragocenih podob narave je dobršen del Bohinja zajet v območje Triglavskega narodnega parka.

Zgornja Bohinjska dolina, kamor spadajo vasi Stara Fužina, Studor, Jereka, Češnjica in Srednja vas s farno cerkvijo sv. Martina, je malo zunaj glavnega bohinjskega središča ob sv. Janezu. Je lepo izhodišče za krajše ali daljše izlete po dolini in tudi še v hribe, kjer v tej mili zimi le sem in tja zapade malo snega, a ga tudi hitro pobere. Z razvojem turizma so se začele bohinjske vasi sicer hitro spreminjati, še vedno pa so lepe in vredne ogleda.

Tudi če ni smuke na Voglu in obratuje Kobla le s polovično močjo, je v Bohinju mogoče marsikaj početi. Smučarje razveselijo tekaške steze na Pokljuki, na Senožetih pa se ob vsakem hladnejšem dnevu člani domačega smučarskega kluba trudijo, da bi zasnežili še vedno skoraj zelena pobočja. Pred novim letom jim je to za kratek čas že uspelo, nato pa je otoplitev pobrala sneg. To so sicer tiste Senožeti, čez katere je hodil na Triglav Janez Mencinger, pisatelj bohinjskih mlekojedov z Broda.


Planina Konjščica

Ena izmed planin, ki vedno očarajo s tiho lepoto, je Konjščica (1438 m), dobro uro hoda od Uskovnice (1150 m). Skoraj do koče na Uskovnici, ki je odprta ob koncih tedna, se lahko pripeljete tudi z avtom. Za še enkrat več hoje si do Uskovnice izberite pot od Hudičevega mosta nad kanjonom Mostnice nad Staro Fužino.

Kot vse bohinjske planine tudi Konjščica ni pretirano velika. Vsega skupaj ima sedem stanov in je srenjska planina. Poživlja jo potok Ribnica, ki tam začne svojo pot v dolino. Planincev zdaj ni veliko, vse do pozne jeseni pa se na njej radi ustavljajo tudi tisti, ki so namenjeni na Triglav.

V vsakem letnem času so lepi sprehodi tudi do malo bolj oddaljenega Bohinjskega jezera, do slapov Savica, Ribnica in do Mostnice na Vojah ali do izvira Save Bohinjke nad Bohinjsko Bistrico. Čez Senožeti pridete na Ajdovski gradec, kjer so nekoč našli bronast živinski zvonec, ki je dokaz, da so tod že v antiki imeli razvito planšarstvo. Planšarstvo in fužinarstvo sta sploh pomemben del bohinjske zgodovine.

Manj kot pol ure hoda je iz Srednje vasi do Studorja, kjer imajo na ranču Mrcina konje za ježo, sredi vasi pa stoji stara Oplenova kajža, taka kot nekoč. Za to vas pod goro istega imena pravi ljudsko izročilo, da jo je nekoč zasul plaz, zdaj pa spet stoji in je ne morete zgrešiti, saj privabijo pogled lepi stogi ob cesti.

Na drugi strani Srednje vasi je Jereka, od koder se po klancu vzpenja pot do Podjelja (1360 m), kjer na nekaterih kmetijah še sirijo mohant. Iz Češnjice pridete na Koprivnik, vas, v kateri je nekoč župnikoval Valentin Vodnik. Naselje je zraslo iz nekdanje senožetne planine. Naprej proti Pokljuki se v zavetju gozdov skrivajo Gorjuše, tudi priljubljen cilj pohodnikov.


Pogrejejo tudi čevlje

Družinski apartmaji Jager v Srednji vasi, na robu Triglavskega narodnega parka, so odlično izhodišče za sprehode v naravo in pohode v gore. Za goste skrbita Milena in Milan Stare. Vsi apartmaji (razen enega) imajo balkon in so moderno opremljeni (s telefonom, satelitsko televizijo, sušilnikom za lase, shrambo za kolesa in smuči ter z grelci za čevlje). V hiši je tudi hišni bar. Organizirajo športne programe in izlete z lastno taksi službo.

Do avtobusne postaje v vasi je 200 metrov hoje, železniška postaja pa je v Bohinjski Bistrici, oddaljeni šest kilometrov. Toliko je tudi do smučišča Kobla, do žičnice za Vogel, kjer proge še niso urejene, pa kilometer več.

Apartmajev je petnajst. Za novo leto so bili zasedeni, od januarja pa še imajo prostor. Cena prenočitve v dvoposteljnem apartmaju je 35 evrov. Včasih so stregli še kaj več od zajtrka, zdaj pa gostom svetujejo dve dobri gostilni v vasi: Rupo na koncu vasi in gostilno Pri Francki (včasih smo ji rekli Pr’ Hrvat) ob mostu pod cerkvijo; v prvi kuhajo po naročilu, v drugi pa imajo tudi menije. V vasi so dve trgovini, picerija Ema in blizu nje slaščičarna, tako da nihče ne ostane lačen.

Vir: Danica Velkavrh @ Delo, 17.01.2007, stran 25.